Framsida » Vilkas Group Oy » Nyheter » Historien om LIEBE

Historien om LIEBE

LIEBE är en webbutik som säljer kepsar i Europa och över hela världen med hjälp av Vilkas plattform. Vi pratade med ägaren Jukka Lahtinen för att höra mer om historien bakom LIEBE-märket.

Jukka berättar att första tanken med märket LIEBE var att starta ett förlag som skulle lansera musik från finska band på kassetter riktat mot den tyska marknaden. Han tänkte direkt att det nya förlaget behövde någon slags merchandise och funderade på att ordna t-shirts och tygväskor med LIEBE-tryck som han kunde sälja.

“Tyskarna är alltid uppdaterade med de senaste trenderna och de snappar upp nya coola saker ganska snabbt. Därför tänkte jag att Tyskland var den mest attraktiva marknaden för LIEBE. Även om min ursprungliga plan var att lansera musik så blev jag så uppe i att designa loggan för LIEBE och hur den skulle se ut på våra t-shirts och väskor. Till slut kände jag att musiken bara skulle vara nånting extra och att jag skulle fokusera på att sälja merchandise istället.” säger Jukka.

Våren 2016 köpte Jukkas sambo en keps till honom från en loppmarknad. Jukka blev helt förälskad i kepsen och den förändrade hans liv för alltid.

“Jag har aldrig tänkt på mig själv som en “keps-person” förut, men jag föll pladask för min första keps som jag fick den våren. Att få en keps som verkligen passade mig bra gjorde mig omedelbart till ett fan. Det fick mig att tänka att om det kunde hända för mig så kunde det hända för andra också. LIEBEs kepsar är lite annorlunda och rätt laid-back så de kan nog göra andra människor till omedelbara kepsfans också.”

“Folk gillar att ha på sig snygga saker och om en produkt ser bra ut så gör det att man vill köpa den. Jag lade också märke till att det fanns väldigt få konkurrenter i Finland och att jag kunde skapa ett unikt kepsmärke med LIEBE” fortsätter Jukka.

“Första året med webbutiken gick överraskande bra och vi slutade med ett positivt resultat, även fast vi hade investerat ganska mycket. Det här året blir resultatet ännu bättre. Våra planer har nu utvecklats till att vi helt vill göra om produktlinjen. Det kommer såklart kosta en del, men just nu vill jag bygga vidare på varumärket.”

“När jag började bygga upp webbutiken så ville jag sälja internationellt ända från början. Att jobba med Vilkas system gjorde det enkelt. Till att börja med hade jag bara butiken på engelska. Det verkade inte vara några problem för mina kunder eftersom beställningarna började rulla in, även från Finland.”

“Det var viktigt för mig att göra det så enkelt som möjligt för folk runt om i världen att beställa, så jag bestämde mig för att använda en enkel prisplan för frakten: Europa 5€ och resten av världen 10€. Den här prisplanen påverkade vinsten, men vadå, sånt är livet. Jag vill bara göra det lättare för kunderna och en enkel fraktmodell gör det enklare för folk att beställa. Vi spenderade väldigt mycket tid på webbutikens design. Vi ville att butiken skulle vara så enkel som möjligt med en cool look, lätt att handla i, men ändå behaglig att titta runt i. Med hjälp av Vilkas professionella support och tack vare det flexibla systemet kunde jag designa butiken precis så som jag ville” berättar Jukka.

“En av de bästa sakerna med Vilkas e-handelsplattform är att jag kan erbjuda olika betal- och leveranssätt för olika regioner. Det gjorde det möjligt att etablera ett internationellt varumärke redan från början. Om någon funderar på att bygga en webbutik, har en klar vision av hur den ska se ut och vill sälja internationellt - rekommenderar jag starkt att välja Vilkas” säger Jukka, som verkar väldigt nöjd med funktionerna som Vilkas system erbjuder.

 

Funderar du på att börja med e-handel? Öppna en testbutik och testa vårt system kostnadsfritt i 30 dagar. Bygg din egen drömbutik!

Share on social media