Nyheter

En e-handlares berättelse - Kissapuu

Satu Suhonen var inte nöjd med kvaliteten och utseendet på de katträd hon hittade på marknaden, så hon började skapa och sälja vackra och hållbara katträd själv. Samarbetet med hantverksföretagare och Vilkas Group gjorde det möjligt att tillverka kvalitetsprodukter och sälja dem globalt.

"Jag visste ingenting om e-handel. Men jag är en medelålders kvinna som har lärt mig detta, så för ungdomar borde det vara enkelt att lära sig det också."

Kissapuus webbshop körs på Vilkas Suite-plattformen.

Vilkas Groups produktfamilj förnyas

Vi har identifierat tre olika kundsegment på marknaden, som har lite olika slags behov. Det är därför naturligt att dessa tre e-handlargrupper borde ha olika alternativ när de ska starta webshop.

OGOships 3PL-verksamhet nu i Sverige

OGOship har öppnat sin 3PL-verksamhet (3PL) i Sverige och erbjuder alla Vilkas kunder ett kostnadsfritt konsultpaket. Förväntningarna hos onlinekunder ökar. Efterfrågan på leveranser inom en dag, låga kostnader och transparens ökar eftersom större e-handlare kan erbjuda bättre och bättre service med sina ständigt ökande volymer. Det är svårare för små och medelstora e-handlare att möta dessa förväntningar, bl.a. på grund av lägre fraktvolymer.

Din webshopslösning har precis blivit ännu bättre

För oss är det viktigt att våra kunder är nöjda. Innan sommaren skickade vi ut en kundundersökning där vi fick mycket bra feedback och önskemål angående funktionerna. Med önskemålen som bas har vi genomfört några uppdateringar av våra funktioner. Uppdateringarna innhåller både förbättringar av existerande funktioner samt en del helt nya funktioner.

En e-handlares berättelse - Eero Aarnio

Design Eero Aarnio

När man frågar Eero Aarnio vilken dator han använder när han designar så svarar han att datorn sitter mellan öronen och en blyertspenna fungerar som skrivare. Aarnios design med sina tydliga linjer och starka färger har länge fascinerat både i hemlandet Finland och över hela världen, och många känner igen hans klassiska "Ball Chair". Designen på Eero Aarnios webshop talar samma designspråk som de föremål den presenterar. Snygga produkter förtjänar också en snygg webshop.

En e-handlares berättelse - Marttiini

En e-handlares berättelse - Marttiini
Marttiinis berättelse började 1928 när smeden Janne Marttiini grundade knivfabriken i Rovaniemi i norra Finland. Idag är Marttiinis produkter kända för vandrare, fiskare och jägare i både Finland och över hela världen. I tillverkandet av produkterna används förutom traditionellt hantverk också modern teknik. I försäljningen och marknadsföringen av produkterna är webbutiken en viktig kanal. Den gör det möjligt för konsumenter runt om i världen att utforska hela Marttiinis sortiment.

Ny personal hos Vilkas

I början av januari började våra nya medarbetare.

I början av januari fick vi tre nya medarbetare hos Vilkas. Marko Herukka (från vänster) förstärker supportteamet och Tero Kotti och Pekka Piispanen teknikteamet. Vilkas består nu av 20 anställda. Vi presenterar våra nyförvärv här.

Förändringar i webbutikernas funktioner

Under våren har en del ändringar gjorts i webbutikernas funktioner. Några nya funktioner från Vilkas utvecklingsarbete samt några ändringar av ePages. Vi har även ändrat tillgängligheten för en del funktioner så att de nu finns även i mindre butiksnivåer enligt önskemål från våra kunder.

Ny Sales Analytics-app lanserad

Sales analytics

Appbutiken har fått en ny Sales Analytics-app som låter dig undersöka webbutikens försäljning. Försäljningsrapporterna ger dig en mer exakt bild av försäljningen och gör det ännu enklare att analysera webbutikens prestanda, vilket hjälper till i utvecklingen och marknadsföringen av webbutiken.

Individuellt SSL-certifikat för alla våra webbutiker

Vi kommer under de närmaste veckorna att lägga till ett kostnadsfritt individuellt SSL-cetifikat i alla våra Starter, Mini, Active och Pro-butiker. Efter ändringen kommer hela webbutiken att vara skyddad med SSL-anslutning och då fungera med både https och http. Certifikatet visas för användaren med en bild på ett lås samt texten "Secure" (visas lite olika i olika webbläsare) samt att https visas istället för http.

Sidor

Share on social media