Etusivu » Vanliga Fragor

Vanliga frågor om att starta webshop

Hur ändrar/ser jag mina faktureringsuppgifter?

I din administration kan du ändra ditt avtal samt dina betalningsuppgifter. I menyvalet "Butiksuppgifter" finns följande:

  • Uppgradera - Här kan du ändra din butikstyp.
  • Faktureringsinformation - Här kan du se och ändra dina faktureringsuppgifter, så som kontaktperson, adress och e-postadress för betalning.
  • Avtalsdetaljer - Här kan du se och ändra din avtals- och faktureringsperiod.
  • Faktureringshistorik - Här kan du se dina tidigare betalningar. Om du betalar med kort kan du här också skriva ut kvitton samt ändra kortuppgifter genom att klicka på "Ändra ditt kreditkort".
  • Domännamn - Här kan du se och ändra domännamnet för din butik.

Jag har tappat bort länken till min admin, hur gör jag?

Enklaste sättet att komma till din admin igen är att först gå till din webbutik, väl där klickar du på en produkt. Sedan tittar du på URL-adressen och raderar allt fr.o.m. ".sf" och skriver där istället ".admin".

T.ex. om URL:en för en av dina produkter är:
https://vilkasgroup.egennethandel.se/epages/vilkasgroup.sf/sv_SE/?ObjectPath=/Shops/2014011301/Products/1002
så är adressen till din admin alltså:
https://vilkasgroup.egennethandel.se/epages/vilkasgroup.admin

Vad innebär omvänd betalningsskyldighet?

Eftersom Vilkas Group är ett finskt företag så hamnar momsen för webbutikens månadskostnad under kraven för omvänd skatteskyldighet vilket betyder att du som köpare deklarerar momsen i Sverige. Som köpare ska du redovisa inköpen i momsdeklarationen. Omvänd skattskyldighet gäller även om säljaren felaktigt har debiterat moms. Om du inte vänder dig till säljaren för att få en ny faktura måste du beräkna momsen på fakturabeloppet inklusive moms. Du kan läsa mer här på skatteverkets hemsida.

Hur betalar jag för min webbutik?

Du betalar din månadsavgift med ditt kreditkort. När du beställer din butik väljer du om du vill ha avtalet på 1 månad, 6 månader eller 12 månader. Du anger ditt kortnummer och sedan behöver du inte göra mer. Månadsavgiften dras automatiskt varje månad från ditt kort. Alltså behöver du inte betala för hela avtalet på en gång, utan du betalar bara månadsavgiften varje månad.

Krävs det tekniska kunskaper för att sätta upp en webbutik?

Det behövs inga tekniska kunskaper som PHP-, AJAX-, CSS- och HTML-språk eller liknande. Vilkas Groups e-handelsplattform är uppbyggd på så sätt att ni inte behöver vara insatt i att koda eller programmera. Ni kan också utforma webbplatsens grafiska utseende utan tekniska kunskaper. Men om ni vill kan webbutiken fritt redigeras med hjälp av HTML/CSS.

Påverkar det mig att varken Vilkas Group eller ePages är svenska företag?

Nej. Butiken och administrationssidorna är tillgängliga på svenska. Du får support på svenska via e-post och telefon. Du kan även komma och träffa oss på något av våra event i Sverige. Vilkas Group har ett nära samarbete med flera svenska företag och har implementerat deras tjänster i plattformen. Utöver att du får en lokaliserad svensk tjänst får du även tillgång till ett brett utbud av internationella funktioner och samarbetspartners vilket är en stor fördel vid internationell handel.

Hur går det till att starta en webshop i praktiken?

Det är enkelt att starta en webshop med hälp av tjänsterna som Vilkas Group tillhandahåller. När du har lagt din beställning skickar vi dig omedelbart adresserna och användarkoderna till webshopen och administrationsgränssnittet.

Första gången du loggar in i administrationen går du igenom en setupassistent som hjälper dig med grundinställningarna. Därefter kan du börja bygga upp din webshop med ditt eget innehåll och dina produkter. Du kan använda dig av vår snabbguide och titta på våra supportsidor om du behöver hjälp med att få butiken så som du vill ha den. Dessutom har du till din hjälp vår yrkeskunniga kundtjänst som ger dig snabb betjäning vid behov.

Vilka program behöver jag installera för att kunna använda e-handelslösningen?

Du behöver inte installera något alls. Vilkas Groups e-handelslösning är en webbtjänst där Vilkas Group ansvarar för att e-handeln fungerar. Det enda du behöver är en internetuppkoppling och en dator. Du utformar och driver din e-butik med hjälp av en vanlig webbläsare.

Vilka betalningssätt ingår färdigt i e-handelslösningen?

I webbutiken finns betallösningen Klarna Checkout redan installerad. Med Klarna Checkout kan kunderna betala sina beställningar via faktura, kort och bank. Klarna Checkout ingår i avtalet och inget separat avtal behövs med Klarna. Om man vill kan man även använda andra betallösningar, vi har ett brett utbud av olika betaltjänster integrerade.

Kan jag samtidigt använda nätbutiken som webbplats för mitt företag?

Det kan ni. Med Vilkas Groups tjänster för e-handel kan ni skapa en traditionell webbplats eller en nätbutik eller en kombination av dessa. Om du önskar kan du också integrera nätbutiken i er befintliga webbplats, på så sätt blir nätbutiken en del av den övriga informationen på er webbplats.

Hur säker är Vilkas e-handel?

Nätbutikerna är fysiskt stationerade i ett datacenter på Vilkas Groups egna servrar. Experter hos oss ansvarar tillsammans med teknikerna på datacentret för att butikernas säkerhet uppfyller de högsta villkoren i informationssäkerhetsstandarderna. Vår programvara för e-handel bygger på den internationellt mycket populära och väl beprövade e-handelslösningen ePages, vars informationssäkerhet svarar mot dagens hårda krav. Informationssäkerhetstekniken i e-handeln uppdateras kontinuerligt och säkerställer att kunden tryggt kan handla i er nätbutik både nu och i framtiden.

Går det att översätta webbutikens innehåll till andra språk?

Ja det går. Med hjälp av webbutikens administrationsgränssnitt är det lätt att skapa en flerspråkig webbutik. Vilkas Groups e-handelslösningar har stöd för flera språk. Du kan spara all information om produkterna, presentationstexter o.s.v. på det språk du önskar.

Kan jag starta en webshop, trots att jag inte har något företag?

För att kunna starta en webshop hos oss behöver du ett momsregistreringsnummer. Här kan du läsa mer om vad ett momsregistreringsnummer är. Det finns även en del andra saker som kan vara bra att tänka på, läs mer här om vad som är viktigt när man ska starta webbutik.

Vad för slags företag är Vilkas Group Oy?

Vilkas Group inledde verksamheten 1995 och är därmed en erfaren leverantör av tjänster för e-handel.  Vilkas Groups servrar håller hög kvalitet och upprätthåller ca 1600 butiker för webbaserad B2C- och B2B-handel. Med hjälp av våra förstklassiga tjänster säkerställer du stegen för företagets tillväxt. Vi ansvarar för produktutvecklingen och garanterar att vi upprätthåller den kapacitet som din tjänst behöver även i framtiden.

Vad är ePages?

Kärnan i Vilkas Groups e-handelslösning bygger på ePages internationellt framgångsrika e-handelsprogramvara. Programvarans tillverkare ePages GmbH är en global ledare inom e-handel. ePages är en avancerad och pålitlig e-handelsplattform som används av över 140 000 e-handlare runt om i världen. Vilkas har varit ePages partner sedan 1998.

Share on social media