Vilkas Mobile

Pro Yes

Vilkas Mobile är Vilkas egna mobilapp som låter dig t.ex. ändra lagersaldot för produkterna och plocka och packa beställningar. Idén bakom appen är att du ska kunna hantera arbetet i ditt lager, med plockning, packning av beställningar och mottagning av produkter, direkt från din mobil eller surfplatta utan att behöva använda en större enhet.

Just nu finns appen bara för Androidenheter. Den kan installeras här från Google Play: installera Vilkas Mobile här.

När appen installerats så finns den på din enhet med den här bilden.

På sidan Inställningar > Användarhantering > Administratörer måste du först skapa en ny administratör.

I inställningarna för den nya administratören finns fliken "Vilkas Mobile" där man ställer in vilka rättigheter användaren har. Första gången man använder appen måste man scanna QR-koden från inställningarna som då överför användarens uppgifter och rättigheter samt vilken status beställningarna ska ha för att visas i appen.

När appen är igång kommer man till hemskärmen där det finns en meny med inställningarna högst upp till vänster samt i mitten av skärmen finns olika val för beställningar, produkter, kunder och statistik.

I "Produkter" kan man söka och bläddra bland butikens produkter och ändra lagersaldot om man t.ex. får in en leverans till lagret eller om man har sålt en produkt utanför webbutiken.

I "Kunder" kan man söka och bläddra blan butikens kunder och när man öppnar en kund kan man se kontaktuppgifterna, beställningshistoriken och längst ner kan man även ringa eller skicka e-post direkt till kunden.

I "Statistik" väljer du tidsintervall för att se försäljningsstatistik i ett stapeldiagram och en tabell med försäljningssummorna. T.ex. i bilden nedan är "detta år" och grupperat efter "månader" valt.

I statistikrapporten kan man även välja en tidsperiod mellan olika datum som tidsintervall om man vill se försäljningen för en viss tidsperiod. T.ex. i den här bilden har datumen valts så att de visar försäljningen för en lite längre tidsperiod på två år.