Framsida » Support » SSL-certifikat

SSL-certifikat

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

Ett SSL-certifikat möjliggör ett skydd mellan användarens webbläsare och webbservern. Krypteringen skyddar datakommunikationen på ett sådant sätt att ingen utomstående ska kunna avlyssna eller manipulera informationen. Med SSL-certifikatet kan man även försäkra användaren att webbsidorna verkligen tillhör företaget.
 

Delat SSL-certifikat

I Vilkas webbutiker används som standard ett delat SSL-certifikat med adressen secure.vilkasgroup.com (eller secure-eshop.se för en del av butikerna). Detta visas i adressraden då man flyttas till någon sida som är skyddad med SSL-certifikatet. Alla sidor som har att göra med kundernas uppgifter och betalning är som standard skyddade med det delade SSL-certifikatet. SSL-implementeringen använder Server Name Indication (SNI).

Detta möter t.ex. Googles nya krav med SSL för sidor som frågar efter lösenord och kortuppgifter. Sådana sidor i Vilkas webbutiker har redan varit SSL-skyddade i flera år.

OBS! Det delade SSL-certifikatet som fungerar med adressen "secure.vilkasgroup.com" kommer att ersättas i början av 2017 med ett SSL-certifikat för den egna domänen med Let's Encrypt-tekniken. Det kommer även att vara kostnadsfritt så som det nuvarande delade SSL-certifikatet.

 

Bredare SSL-certifikat

Det är även möjligt att använda ett bredare certifikat i webbutiken. De SSL-certifikat som finns tillgängliga via oss för domänerna som används i Vilkas webbutiker:

ProduktAvtalsperiodCertifikatkostnad / förnyelseMånadskostnad
Domain validation12 mån0 kr190 kr
Domain validation - wildcard12 mån0 kr290 kr
Extended validation (Green Address Bar SSL)12 mån0 kr690 kr
Underhåll av externt SSL-certifikat1 mån0 kr90 kr

Priser exkl. moms.

Du kan beställa ditt SSL-certifikat genom att kontakta oss samt fylla i det här formuläret.

 

Här finns mer information om certifieringsprocessen:
https://www.digicert.com/ssl-validation-process.htm

 

Sökord: SSL, SSL-certifikat, SSL-certifiering

Share on social media