Framsida » Support » PayEx

PayEx

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

PayEx erbjuder en helhetslösning för att ta betalt i både Norden och Europa. Många av PayExs tjänster fungerar även globalt. Läs mer om PayEx här.

Använd PayEx i din butik

 1. För att börja använda betalsättet behöver du först ett avtal med PayEx. Mer information om detta finns på www.payex.se eller på telefon 0498 20 20 00.
 2. När du fått dina inloggningsuppgifter för PayEx loggar du in och skapar en krypteringsnyckel som sedan används i butikens admin.
 3. Skapa betalningssättet på sidan Inställningar > Betalning.
 4. Välj betalningssättet "PayEx" från menyn.
 5. Klicka på "Spara".
 6. Öppna betalsättets information genom att klicka på "Slutför" (se bilden ovan, länken öppnar inställningssidorna) och fyll i användaruppgifterna samt de valutor som du använder. Innan du erbjuder betalsättet för kunderna kan det vara en bra idé att göra en testbeställning och kontrollera att inställningarna är rätt. Testläget ställer du in från sidan Inställningar > Betalning > PayEx > Inställningar.
 7. Kontrollera sidan Avancerade inställningar. Välj endast de betalsätt som du har avtal med PayEx om. Om du väljer andra sätt som inte finns med i avtalet fungerar inte betalningen i butiken.
 8. I PayEx administration måste man fylla i IP-numret, vänligen kontakta oss för att få rätt IP-nummer.
 9. I PayEx administration kan man även fylla i en URL för callback, för detta använder man System-URL-adressen från sidan Inställningar > Betalning > PayEx > Inställningar.

Testa

Du kan testa att betala med PayEx genom att följa dessa instruktioner.

 1. På sidan Inställningar ställer du in driftläget som "Test".
 2. På sidan Avancerade inställningar väljer du "Direktdebitering" för Betalningsmetodens vy.
 3. Välj Ja för de banker som du kan testa.
 4. Ställ in betalsättet som synligt på sidan Allmänt (Synlig - Ja).
 5. Testa att betala med PayEx i din butik.

Visa betalsättets logotyper i butiken

PayEx erbjuder inte logotyper automatiskt utan de måste läggas till manuellt. När du har avtalat med PayEx vilka metoder du ska använda kan du hämta logotyperna från de betalningsoperatörernas egna webbplatser.

Share on social media