Framsida » Support » Nyhetsbrev till webbutikens kunder

Nyhetsbrev till webbutikens kunder

Starter No
Mini No
Active Yes
Pro Yes

Nyhetsbrevskampanj

För att kunna skicka nyhetsbrev skapas en kampanj på sidan Marknadsföring > Nyhetsbrev. Meningen är inte att skapa en ny kampanj för varje meddelande utan det är vanligt att man för en webbutik endast har en kampanj. Man kan dock ha olika kampanjer för olika målgrupper, som t ex olika kundgrupper (konsumenter/återförsäljare) eller språkgrupper.

Kampanjinställningar

Ange nyhetsbrevskampanjens inställningar på sidan Marknadsföring > Nyhetsbrev > [kampanj] > Allmänt. Här kan man t.ex. ange namn och e-postadress för avsändaren av nyhetsbreven.

Lägg till mottagare

Lägg till mottagare av nyhetsbrevskampanjen på sidan Marknadsföring > Nyhetsbrev > [kampanj] > Adressater. Du kan lägga till enskilda adresser eller hela kundgrupper. Adresserna från en kundgrupp kopierar du till nyhetsbrevet genom att välja kundgruppen i menyn och sen klicka på "Spara".

Skriv ett meddelande

Skapa ditt nyhetsbrev på sidan Marknadsföring > Nyhetsbrev > [kampanj] > Nyhetsbrev genom att först ange ett namn och ID för meddelandet och sen spara. Klicka på namnet för att komma till inställningarna och skriva ditt meddelande.

Glöm inte att lägga till en länk i slutet av meddelandet genom vilken kunden kan säga upp prenumerationen på nyhetsbrevet.

Innan du skickar ditt meddelande kan det vara värt att skicka det först som ett test till din egen adress så att du kan se att det ser rätt ut och att länkarna fungerar.

Share on social media