Framsida » Support » Nedladdningsbart tema: Vilkas Vanilla

Nedladdningsbart tema: Vilkas Vanilla

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

VilkasVanilla-temat är ett modernt och responsivt tema utan några sidofält. Du kan importera det i din butik och börja använda det genom att följa instruktionerna nedan. När det här temat laddats ned i butiken fungerar det bäst om det inte redigeras väldigt mycket efteråt. Om du själv vill ändra och bygga ditt eget tema är det bättre att använda ett av de färdiga temana från inställningarna som grund och bygga utifrån det.

I det andra headerområdet, där loggan, sökfältet och varukorgen ligger bör man inte lägga till några nya element eller göra ändringar förutom att redigera logotypelementet och lägga till sin egen logga istället för exempelloggan. Även om det från en större skärm ser ut som att det finns mycket tom yta för att lägga till nya element så kan det vara riskabelt eftersom de kanske inte längre fungerar responsivt och ser då konstigt ut från en mobilskärm.

 

Från en mobilskärm är den översta headern kompakt och menyn öppnas bakom en hamburgerknapp. Genom att klicka på huvudkategorin så öppnas också underkategorierna.

     

 

Demo Ladda ner temat

 

Användning

Du kan lägga till temat i din butik genom att följa dessa punkter.

1) Ladda ner och spara temat på din dator
2) I butikadministrationen på sidan Design > Mina teman längst ner klickar du på "Importera tema" och väljer temat.
3) Bocka för "Skriv över startsidan vid import" om du vill att temats exempelinnehåll för startsidan ska importeras i butiken. Observera att det skriver över det befintliga innehållet på förstasidan. (Kopiera om det behövs ditt eget innehåll som en säkerhetskopia från sidan Innehåll/kategorier > Databladsvy > Allmänt).
4) När temat laddats upp i butiken så finns det allra längst ner i listan på sidan Design > Mina teman. Därifrån kan man förhandsgranska, redigera och/eller aktivera temat så att det blir det aktiva temat i butiken.

 

Om du provar ett nytt tema så kan det vara bra att spara eventuella designkoder från fältet Inställningar > Allmänna inställningar > Avancerade inställningar > HTML Head-område. Koder som lagts till i det fältet påverkar alla teman och designer i butiken och därför kan de skapa problem med det nya temat om det fortfarande finns koder i fältet som ändrat det tidigare temat.

Om man bara vill testa det nya temat på sidan Design > Mina teman utan att faktiskt aktivera temat så kan man flytta designkoderna från Head-området till ett element i det aktiva temat. I temats sidfot kan man lägga till ett "Text (HTML)"-element och kopiera över designkoderna från Inställningar > Allmänna inställningar > Avancerade inställningar > HTML Head-område. På så sätt påverkar de bara det temats design och man kan då enklare testa andra teman.

  

 

Rekommenderade inställningar

Här listas de inställningar för sidor och produkter som är nödvändiga för temat. Temat är designat att fungera med specifika inställningar och ser inte nödvändigtvis lika bra ut om man använder andra inställningar.

1) På sidan Innehåll/kategorier > Databladsvy > Layout ställer du in texterna på startsidan med en bild och tre textfält:

2) På sidan Innehåll/kategorier > Databladsvy > Bilder i det andra bildfältet kan man ladda upp sin egen bild som ska användas som startsidans stora bild. Man tar först bort markeringen "Ändra storlek under uppladdningen" för att undvika att skala om bildens storlek när man laddar upp den. Rekommenderad storlek för bilden är ungefär 1500x500px.

3) Startsidans innehåll i fältet "Lång beskrivning" på sidan Innehåll/kategorier > Databladsvy > Allmänt används i temat som texten som hamnar ovanpå bilden. Med teckenformatet "Rubrik 2" kommer texten som hamnar på den stora bannerbilden i det exempelformat som temat använder och en länk som läggs till i "Lång beskrivning"-fältet hamnar som en knapp på bilden. Innehåll som läggs till i "Lång beskrivning (2)"-fältet hamnar då under bannerbilden.

4) På sidan Inställningar > Allmänna inställningar ställer du in fältet Mobilvisning: Använd inte. Eftersom temat är responsivt så behövs ingen separat mobilvisning.

5) Produktbildernas zoomfunktion bör inte användas och det ställer du in under Produkter > Produktinställningar > Använd zoomfunktionen för produktbilder: Nej.

Färdigställ designen

Färdigställ din design på sidan Design > Avancerad design. Högst upp till vänster lägger du till dina egna löften istället för exempeltexten från temat. I sidfoten lägger du till dina egna länkar till sociala medier och dina egna länkar.

Ställ in färgerna i headern och andra områden samt färgen för text och länkar så att de passar ihop med din image. Observera att förhandsvisningen i designverktyget inte alltid visar saker exakt så som de faktiskt ser ut i själva butiken och därför är det alltid bra att titta på butiken när man gjort någon ändring för att se hur kunderna faktiskt kommer att se det.

 

Jag redigerade temat och nu fungerar det inte responsivt längre

Om du ska göra ändringar i temats element kan det vara en bra idé att först spara en säkerhetskopia av temat på sidan Design > Mina teman. Om ändringarna då skulle förstöra responsiviteten så är det enkelt att gå tillbaks till att använda säkerhetskopian. Temat kan även laddas upp i butiken på nytt.

 

Jag kan inte! Jag har inte tid! = Ingen fara!

Om det känns för svårt eller tar för lång tid att börja använda det här nya temat så kan du även beställa implementeringen av temat från oss som en extratjänst för 2950kr (exkl. moms). I tjänsten ingår att vi implementererar temat i din butik, lägger till din logga och byter ut färger så att temat passar din image. Större ändringar av temat ingår inte i implementeringen av temat och om större ändringar behövs så måste de kommas överens separat.

 

sökord: responsiv, modern, nytt, tema, design, layout

Share on social media