Framsida » Support » Nedladdningsbart tema: Sport

Nedladdningsbart tema: Sport

Vårt Sport-tema är ett modernt, tydligt och responsivt tema. Du kan ladda ner temat och börja använda det i din butik genom att följa instruktionerna nedan.

Egenskaper

  • I headern högst upp med svart bakgrund finns ett textfält för "tjänstlöften". Även relevanta länkar för användning av webbutiken.
  • Megamenyn i navigeringsfältet har förnyats helt.
  • På startsidan högst upp finns en plats för ett bildspel med bilder som är enkla att uppdatera själv.
  • Under bildspelet kan man lyfta fram kategorier. På en större skärm får 3 kategoriboxar plats brevid varandra. Man kan även lägga till fler som då hamnar på en ny rad.
  • Under kategoriboxarna finns en plats för text (Lång beskrivning 1). Textinnehåll är viktigt för sökmotoroptimeringen.
  • Under texten kan man lyfta fram produkter.
  • Under produktboxarna finns ännu ett fält för text (Lång beskrivning 2). I demobutiken har vi som ett exempel lagt till vår Instagram-feed. Detta kan man göra med utomstående tjänster, som t.ex. lightwidget.com.
  • I sidfoten finns bl.a. länkar till olika informationssidor, kontaktinformation och social media.

 

Från en mobilskärm är den översta headern kompakt och menyn öppnas bakom en hamburgerknapp. Genom att klicka på huvudkategorin så öppnas också underkategorierna.

     

 

Demobutik

Du kan se mer detaljerat hur temat ser ut från kundernas sida i vår demobutik: https://sport.vilkasstore.com

 

Användarinstruktioner

Du kan lägga till temat i din butik genom att följa dessa steg...

1) Ladda ner temat till din dator härifrån: VilkasSport-1.53.theme
2) I butikens administration på sidan Design > Mina teman klickar du längst ner på knappen "Importera tema" och väljer temafilen som du just sparade.
3) Markera "Skriv över startsidan vid import" om du vill att temats exempelinnehåll ska komma med på startsidan. Observera att detta i så fall skriver över butikens nuvarande innehåll på startsidan. (Kopiera om du vill ditt eget innehåll först från sidan Innehåll/kategorier > Databladsvy > Allmänt).
4) När temat har importerats så finns det allra längst ner på sidan Design > Mina teman och du kan därifrån förhandsgranska, redigera och/eller aktivera temat så att det används som butikens aktiva tema.

 

Om du provar ett nytt tema så kan det vara bra att spara eventuella designkoder från fältet Inställningar > Allmänna inställningar > Avancerade inställningar > HTML Head-område. Koder som lagts till i det fältet påverkar alla teman och designer i butiken och därför kan de skapa problem med det nya temat om det fortfarande finns koder i fältet som ändrat det tidigare temat. 


Om man bara vill testa det nya temat på sidan Design > Mina teman utan att faktiskt aktivera temat så kan man flytta designkoderna från Head-området till ett element i det aktiva temat. I temats sidfot kan man lägga till ett "Text (HTML)"-element och kopiera över designkoderna från
Inställningar > Allmänna inställningar > Avancerade inställningar > HTML Head-område. På så sätt påverkar de bara det temats design och man kan då enklare testa andra teman.

  

 

Redigering

1) Lägg till startsidans bildspel på sidan Innehåll/kategorier > Databladsvy > Allmänt i fältet "Lång beskrivning". Mer instruktioner om funktionen här.

 

2) På sidan Innehåll/kategorier > Databladsvy > Layout ställer du in följande inställningar:

3) Kategoriboxarna på startsidan skapas automatiskt av de kategorier som har den första bilden. Ladda upp bilderna för respektive huvudkategori på fliken "Bilder". Obs! Avmarkera valet att ändra storleken under uppladning innan du laddar upp bilden. Rekommenderad storlek för bilderna är 500 x 500px.

4) På sidan Inställningar > Allmänna inställningar ställer du in fältet Mobilvisning: Använd inte. Eftersom temat är responsivt så behövs ingen separat mobilvisning.

5) Produktbildernas zoomfunktion bör inte användas och det ställer du in under Produkter > Produktinställningar > Använd zoomfunktionen för produktbilder: Nej.

Färdigställ designen

Färdigställ din design på sidan Design > Avancerad design. Högst upp till vänster lägger du till dina egna löften istället för exempeltexten från temat. I sidfoten lägger du till dina egna länkar till sociala medier och dina egna länkar.

Ställ in färgerna i headern och andra områden samt färgen för text och länkar så att de passar ihop med din image. Observera att förhandsvisningen i designverktyget inte alltid visar saker exakt så som de faktiskt ser ut i själva butiken och därför är det alltid bra att titta på butiken när man gjort någon ändring för att se hur kunderna faktiskt kommer att se det.

Installering av temat som en extratjänst

Om det känns för svårt eller tar för lång tid att börja använda det här nya temat så kan du även beställa implementeringen av temat från oss som en extratjänst för 2950kr (exkl. moms). I tjänsten ingår att vi implementererar temat i din butik, lägger till din logga och byter ut färger så att temat passar din image. Större ändringar av temat ingår inte i implementeringen av temat och om större ändringar behövs så måste de kommas överens separat.

Share on social media