Hur kan jag använda Google Search Console

Pro Yes

Google Search Console är en tjänst som man kan använda för att skicka en webbplatskarta till Google, se information om trafiken till din webbplats, vilka sökord som används och eventuella fel på din webbplats.

Logga in på Google Search Console

Logga in på Googles verktyg för webbansvariga med ditt Google-konto och klicka på "Lägg till en webbplats"-knappen. Efter du fyllt i din webbadress väljer du fliken "Alternativa metoder" och klickar på "HTML-taggar".

Kopiera metataggen och klistra in den i fältet "HTML Head-område" på sidan Inställningar > Allmänna inställningar > Avancerade inställningar och "Spara". Sid-cachen behövs därefter uppdateras på sidan Inställningar > Allmänna inställningar > Sid-cache genom att klicka på "Uppdatera omedelbart"-knappen.

Sökord: Google Search Console, Webmaster tools, Verktyg för webbansvariga