Framsida » Support » Consignor ShipAdvisor

Consignor ShipAdvisor

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes
Denna funktion kommer att avlägsnas. Rekommenderas att inte tas i bruk i din nya butik.

Med hjälp av Consignors (tidigare EDI-Soft) tjänst ShipAdvisor kan du lägga till flera leveranssätt i din butik, av vilka kunden sedan kan välja det sätt som passar just dem bäst. Genom att titta på leveransadressen och produkternas vikt kan fraktkostnaden räknas ut i realtid även för godstransporter. Du kan lägga till egna utlämningsställen som t ex din egen fysiska butik, utöver de som redan finns via t ex ICA, Coop och Hemköp.

Skapa leveranssättet i butiken

Skapa ett nytt leveranssätt på sidan Inställningar > Leverans. Välj "ShipAdvisor - alla leveransmetoder" som typ och ange ett namn som beskriver de leveranssätt du vill använda, som t ex "Transportörer och utlämningsställen".

Registrering hos tjänsten

När du har skapat leveranssättet klicka på länken "Slutför" för att fylla i dina uppgifter från Consignor. Om du inte har registrerat dig hos Consignor än så kan du göra det på sidan Inställningar > Leverans > [ShipAdvisor] > Registrera dig.

Att göra en beställning i webbutiken

ShipAdvisor-leveranssättet syns i webbutiken på sidan där kunden väljer leveranssätt med följande val

  • Hemma
  • På jobbet
  • Utlämningsställe

De alternativ som visas beror på vilka tjänster du har valt från Consignor.

När kunden väljer det leveranssätt som passar bäst öppnas de ytterligare alternativen. Om kunden har valt "Utlämningsställe" visas de utlämningsställen som är närmast kundens adress. Kunden kan även söka efter andra ställen med hjälp av postnummer ifall kunden vill hämta från något annat utlämningsställe.

Läs mer

 

 

sökord: edisoft, edi-soft, transport, logistik, leverans, frakt

Share on social media