Framsida » Vill du starta din egen webshop?

Vill du starta din egen webshop?

Har du funderat på att öppna webshop? Med rätt partners är det enkelt och säkert. Du behöver inte fundera på den tekniska biten bakom själva webbutiken utan du kan fokusera på att bygga din webshop och sedan på att få trafik och att sälja. Kunderna handlar redan på nätet och det lönar sig att finnas där dina kunder är, med en egen webshop.

5 saker du behöver för att starta en enkel webshop

En del saker kan vara bra att tänka på och här listar vi 5 saker som man behöver innan man börjar bygga sin webshop. Fundera på svaren till de frågor vi lyfter fram.

1. En affärsidé

Innan du börjar tänka på att öppna en webshop är det viktigt att du faktiskt har en affärsplan. Vad ska du sälja i din webshop? Är det faktiskt någon som kommer vilja köpa det du tänker sälja? Skulle det vara värt att direkt börja sälja till hela världen när du skapar din webshop eller bör du rikta in dig på en eller ett par marknader till att börja med?

2. En konkurrensanalys

En annan sak som är bra att göra innan man börjar skapa sin webshop är att titta på vilka som kommer bli dina konkurrenter. Har du någon chans att konkurrera med deras priser och utbud? Har du något som skiljer dig och gör att du sticker ut? Varför skulle kunderna välja att handla från din webshop istället för dina konkurrenters? Kom ihåg att inte bara titta på de konkurrenter som finns på din marknad, utan titta på alla konkurrenter från hela världen som kan leverera till den marknaden.

3. En plan för att bygga din webshop

För att skapa en webshop krävs en plan. Det är viktigt att man från början bestämmer hur man ska bygga upp sin webshop. Vilka kategorier ska finnas? Hur kommer kunderna att vilja navigera i butiken? Kommer de att leta runt i din kategorimeny? Är det några produkter som kan vara värda att visa direkt på startsidan av webbutiken? Tänk på att kategorierna ska vara logiska utifrån kundens perspektiv. Vad kommer dina kunder att leta efter när de kommer in i din webbutik? Vilka ord kommer de använda för att söka efter dina produkter i sökmotorer? Tänk på att använda sökord som kunderna använder i produktbeskrivningar och texter när du bygger upp din webshop.

4. En plan för att marknadsföra din webshop

Något som är bra att tänka på innan man börjar skapa sin webshop är hur man ska marknadsföra sin butik. Även om man inte börjar med det tills man faktiskt har sin färdiga webshop så är det bra att ha en plan och en budget. Google är en viktig källa och deras annonser i Google Adwords är en bra start. Fundera också på var dina kunder finns. Använder de sociala medier? Kan det vara värt att öppna konton för de sociala medier där din målgrupp finns? Finns det andra sätt att nå ut till din målgrupp och få dem att komma till din webshop?

5. En bra plattform och färdigheter för att bygga en webshop

Det är viktigt att hitta en plattform som möter dina nuvarande och framtida behov, en plattform du kan växa i. Det finns många olika alternativ för att öppna en webshop och vilket alternativ man bör välja beror lite på vilka färdigheter man har. Med en färdig e-handelsplattform som Vilkas erbjuder kan man enkelt skapa en webshop utan att behöva några tekniska kunskaper eller färdigheter inom kodning. Med en del lösningar kan mycket tid gå åt till att behöva hantera den tekniska biten och allt vad det innebär med systemuppgraderingar, säkerhet osv. Med Vilkas e-handelslösning slipper du oroa dig för allt det eftersom vi tar hand om det och kan istället fokusera på att bygga din webshop med produkter och innehåll och att ta hand om dina kunder.

Vill du lära dig mer om Vilkas e-handelsplattform?

Läs mer om vad som är viktigt att tänka på när man ska skapa en webbutik.

 

Testa Vilkas webshop kostnadsfritt i 30 dagar

Testa kostnadsfritt

Share on social media