Framsida » MonkeyData - mer juice från webbutikens statistik

MonkeyData - mer juice från webbutikens statistik

Innovation eller bara efterapning?

Vi upptäckte appen MonkeyData i ePages nya appbutik. MonkeyData är en analyseringsapp utvecklad i Ostrava, Tjeckien som går att koppla till våra webbutiker. Appen hämtar data från webbutiken och visar den i tydliga grafer. Det är även möjligt att koppla andra tjänster till MonkeyData, som t.ex. butikens Facebook-sida, Google Analytics eller Mailchimp och då kan man verkligen börja se fördelarna med appen.

MonkeyDatas kostnadsfria version kan kopplas till butiken + 4 egna val av datakällor. En av våra medarbetare som har sin egen webbutik provade att koppla sin butik, Mailchimp, Google Analytics samt butikens Facebook- och Twittersida till MonkeyData.

Det är enkelt att komma igång med MonkeyData. I Vilkas webbutiker kan man installera MonkeyData direkt från Appbutiken. Efter installationen kan man skapa ett användarkonto och lägga till de andra datakällorna.

Under det vackra skalet uppenbaras en läcker frukt

MonkeyDatas administrationspanel är uppdelad i flera vyer som man kan se från vänsterspalten. Den första (standardvyn) innehåller en sammanfattning av butikens statistik. Man kan se dagens beställningar och intäkter (jämfört med förra månaden och samma period från förra året) samt en livestream med information om beställningarna.

Den andra vyn ger en översikt av beställningarna. Man kan välja en tidsperiod, t.ex. det här året som MonkeyData då gör grafer av och visar bl.a. antal beställningar, omsättning samt antal besökare under den valda tidsperioden. Dessutom visar MonkeyData bl.a. snittordervärdet, konverteringsprocenten och kostnaden per konvertering.

Den tredje vyn fokuserar mer på långvarig statistik. Den visar data från de senaste två åren. Utvecklingen av antal beställningar, omsättning och antal besökare, förhållandet mellan nya och återkommande kunder, populäraste leverans- och betalsätten, mest sålda produkter osv.

Dessutom kan man se mer detaljerade vyer om webbutikens data, online-marknadsföring och besökarstatistik. Även fast man såklart kan hitta all den här statistiken direkt i t.ex. Facebook eller Google Analytics tycker vi att det är ganska skönt att man slipper klicka runt bland flera olika källor för att kolla statistiken, utan den finns där färdigblandad och snyggt packeterad i en och samma kostnadsfria och visuellt mycket trevliga tjänst - MonkeyData.

Körsbäret på tårtan: MonkeyData har också en mobilapp, och den funkar.

Tillbaka

Share on social media