Framsida » Vilkas blogg

Vilkas blogg

En blogg om att starta webshop, marknadsföring, kundservice, lite teknik samt den ständiga utvecklingen inom e-handel.

SEO

5 heta SEO-tips för din webbutik

E-handeln fortsätter att växa på den globala marknaden. Under 2019 lär den globala e-handelsmarknaden inom B2C ha omsatt 3.53 miljarder dollar. Inget tyder på att e-handelns tillväxt kommer att avta. Tvärtom, förväntas den globala e-handelsmarknaden redan år 2022 att omsätta 6.54 miljarder dollar. Detta enligt prognoser som utförts av statitsikföretaget Statista

Glasögon, stockfoto.

3 nya sätt att förbättra och driva mer trafik till din e-handel

E-handelsbranschen är i ständig förändring och det gäller att hänga med i svängarna för att lyckas attrahera nya kunder. I denna artikel tänkte därför gästbloggaren Albin Sandberg, SEO-specialist på den digitala marknadsföringsbyrån Adsight, dela med sig av tre nya sätt som du kan använda för att förbättra och driva mer trafik till din e-handel.

Vad har Billackering.eu lärt oss om marknadsföring? Del 3 av 3

Marknadsföring är vanligtvis den mest utmanande punkten vad det gäller e-handel och något som man också måste spendera tillräckligt med tid och resurser på. Den första grundregeln är att det inte finns några färdiga modeller, utan varje handlare måste hitta sitt eget succérecept för marknadsföring. Nu ska vi titta noggrannare på vilket recept som har hjälpt Billackering.eu att klara sig på marknaden och hur man kan dela in webbutikens marknadsföring i olika delområden.

Webbutikens design – Göra den själv eller ta in hjälp?

Webbutikens design är någonting som man skulle kunna jobba på i all evighet. Det finns alltid detaljer att finslipa, och när tiden ilar iväg kan en webbutik som är modern nu, vara ett arkeologiskt fynd om bara fem år.

Men vem ska göra uppdateringarna och förändringarna? Har jag tid och kunskap själv? Om jag inte kan, är det möjligt att lära sig? Eller skulle det vara bättre att någon mer kunnig gjorde designen åt mig?

Vad har Billackering.eu lärt oss om internationalisering och datasystem? Del 2 av 3

I den första delen av Vad har vi lärt oss av Billackering.eu berättade jag om hur allt började i Finland med automaalit.net, med lite generell info om det nuvarande läget. Uppmuntrade med insikten: “Oj – man kan faktiskt sälja billack på nätet,” bestämde jag och pappa oss för att köra på och försöka växa genom internationalisering och få en bättre lönsamhet genom effektivisering av processer.

5 affärsproblem du kan lösa med hjälp av data

Statistik är den pusselbit som varje e-handlare behöver för att ta databaserade affärsbeslut, för att öka sin omsättning och för att skapa starkare kundrelationer. Det här blogginlägget handlar om fem delområden som är möjliga att utveckla och lösa genom att använda rätt slags data. Denna data är lätt att hitta med hjälp av en statistikservice. Som exempel används MonkeyDatas statistikservice som finns tillgänglig i Vilkas plattform.

Finns det en e-handelsplattform som är både enkel och mångsidig?

En enkel och samtidigt mångsidig e-handelsplattform är ett mål som också vi här på Vilkas Group har strävat efter. Det finns dock ett dilemma som både handlare och vi som leverantörer kämpar med. I princip går det inte att slå ihop egenskaperna "enkel" och "mångsidig" hos en e-handelsplattform. Vår nuvarande plattform här på Vilkas har många funktioner, redigeringsalternativ och ett oräkneligt antal färdiga integrationer till bl.a. betal- och logistikoperatörer.

Använd kundtyper för mer personlig service

E-handel består av många delar: produkter, handlare, tillverkare, logistik, e-handelsplattform och först och främst av kunder. I en framgångsrik webshop måste alla delar fungera och vara i sin ordning som självständiga delar, men samtidigt också utgöra en länk till kunden. Vad behöver kunden från dessa delar? För att svara på denna fråga måste du först tänka igenom vem som är din kund.

GEO-blocking i EU: Vad behöver Vilkas e-handlare veta?

Den 3 dec 2018 trädde ett förbud mot onödig geoblockering i kraft inom EU. E-handlare måste följa de nya reglerna vid leverans till andra EU-länder. I det här blogginlägget kan du läsa mer om vad du som e-handlare behöver göra och hur du ändrar inställningarna i din Vilkas-butik.

Med en webshop hos Vilkas är det enkelt att sälja till andra länder. Internationell handel blir också mer och mer intressant för små och medelstora handlare. Genom att sälja till andra länder, kan du utöka din marknad och öka försäljningen.

Sidor

Share on social media